Súlyos szavak

Napi békeharc

2018. október 05. - Paduc

Néha azt hallom, hogy Magyarországon kultúrharc zajlik. Kultúrharc nem Magyarországon, hanem Európában van, ami valójában a saját kultúránkért folytatott harc. Magyarországon inkább kultúrbéke van: lassan teljes egyetértés formálódik arról, hogy a jövőnket családra, a munkára és a nemzet újraegyesítésére kell építeni - mondta a felújított Budai Vigadó átadásán az, aki Nagy Bandó szerint aki veri a feleségét, a fia szektát alapított,  aki politikán kívül egy napot sem dolgozott még, az meri a szájára venni a nemzet újraegyesítését, aki a leginkább megosztotta és szétszakította az országot. 

Mondta mindezt egy nappal az után, hogy szégyenteljes módon rúgták ki a pártjához és vezéréhez mindig lojális Prőhle Gergelyt, aki államtitkári, majd nagyköveti dolgozószobából csúszott a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatói székébe. Ő azon féltucatnyi fideszesek egyike, aki européer módon képviselte a vállalhatatlant is. Bűne az, hogy balliberális gondolkodású írókat is meghívott a múzeumba. Mint a kormányszócső Magyar idők fogalmaz: Prőhle főigazgató úr műhelyében tobzódnak a magyarokat és Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázó balliberális véleményformálók. A teljesség igénye nélkül az előadói névsor: Závada Pál, Spiró György, Nádas Péter, Dés László, Gerendás Péter, Hegedűs D. Géza, Térey János, Visky András, Krasznahorkai László, Szabó T. Anna, Cselényi László, Peer Krisztián, Tóth Krisztina, Karafiáth Orsolya, Kiss Tibor Noé, Péterfy Gergely, Potozky László, Márton László, Totth Benedek, Csuhai István, Demény Péter, Szántó T. Gábor, Parti Nagy Lajos, Petőcz András, Gyáni Gábor, Dragomán György, Farkasházy Tivadar, Kálmán C. György, Kende Péter, Gömöri György.

Harcolni kell a kultúrbékéért, elvtársak! Mégpedig úgy, hogy Prőhle utódjául kinevezik Takaró Mihály irodalomtörténészt, aki a Nyugatot kis példányszámú zsidó lapocskának nevezte, aki megkérdőjelezte hogy Kertész magyar, illetve Spíró ember-e? Érdemei közé tartozik, hogy népszerűsíti és magasztalja Nyirő József, Tormay Cécile és Wass Albert munkásságát. 

 

Ki magángépen száll fölébe annak kultúrbékés e táj,

s nem tudja hol lakott itt Orbán Viktor Mihály

 

Forrás: index      Kép: vigyázó.blog.hu;  evangelikus.hu; antikvarium.hu

 

süti beállítások módosítása