Súlyos szavak

Orbán terve bűncselekmény

2019. szeptember 12. - Paduc

A miniszterelnök, aki a vérehajó hatalom feje -tehát nem magánember- nem teheti meg, hogy baráti árengedményt ad  üzleti ügyben egy kedvenc ügyfelének - ez esetben Tarlós Istvánnak- hiszen itt az állampolgárok, az adófizetők pénzéről van szó, melyek kezelése alá van rendelve az alkotmány irányelveinek amik jogegyenlőséget írnak elő.

 

Következésképpen a miniszterelnöknek nincsen ahhoz joga, hogy úgy kössön egyezséget egy másik vezető köztisztviselővel -jelesül Budapest főpolgármesterével- hogy az csak akkor érvényes, amennyiben a tisztség betöltője neki politikailag, ideológiailag személyesen a kedvére való - mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus arra reagálva, hogy Gulyás Gergely miniszter rádiónyilatkozatában kifejtette, hogy a felcsúti önkényúr és a hivatalban lévő pökhendi budapesti főpolgármester közötti megegyezés kizárólag kettejükre vonatkozik.

 


Nem diszkriminálhat ilyen és olyan magyar állampolgárok között, mert nincs hozzá joga. Az állampolgárokkal pártatlanul, részrehajlás nélkül tárgyilagosan kell bánni. Ez visszaélés a hatalommal amit tilt az Alkotmány.

Továbbá ez állami pénzeknek olyan önkényes felhasználása -amennyiben csak az egyik főpolgármester személyére érvényes- ami a közpénzek felhasználásának szabályaiba ütközik és ez bűncselekmény. Nem beszélve arról hogy ilyen módon befolyásolni a választásokat az a választás rendjének megzavarása ami szintén bűncselekmény. 

 

Szeptember 12.    12:20

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délben egerősítette korábbi kijelentését: Aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget.

Ez felér egy hadüzenettel. Gulyás megerősítette kenyéradója álláspontját és kilátásba helyezte a háborút Budapest népével, amennyiben nem a jelenlegi bábot választják a város első emberének. Mi ez, ha nem diktatúra? Ja, egyébként boldog Karácsonyt kívánok!

 

Forrás: Klubrádió; HVG           Kép: ATV; 24.hu

 

 

 

 

süti beállítások módosítása