Súlyos szavak

Napi hivatali vesztegetés

2018. szeptember 28. - Paduc

Havasi kormányszóvivő pökhendi módon ismerte el, hogy az első számú focidrukker rendszeresen utazik külföldi meccsekre a milliárdos közbeszerzési pénzeket elnyerő klubelnök és nagyvállalkozó Garancsi magánrepülőjével: Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert az ATV kérdezte arról, hogy ezt az ajándékot nem kellene-e feltüntetni Orbán vagyonnyilatkozatában? Válasz: azt majd a következő vagyonnyilatkozat-tételkor a miniszerelnök eldönti.

Majd a miniszterelnök eldönti hogy mi a korrupció. Végül is ha az a gép az övé, sajátjaként használja, csak éppen Garancsi nevére íratta, akkor mi is a jogi helyzet? Lázár hajdani legendássá vált mondata jut eszembe: Orbán Viktor zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben. Hogy is mondta Hofi: korrupció az, amiből kihagynak?

Átlagnézőként most tényleg olyan fontos dolog, hogy ki hol nyaralt? - kérdezte a közbotrányszolgálati tévé riportere Mráz Ágoston Sámueltől, aki így válaszolt: ha az embert meghívják, ön is meg én is, meg szerintem bárki szívesen elmenne. Az emberek jobban felháborodnának, ha állami gépen ment volna oda a miniszterelnök. Én is azt gondolom, hogy ez egy bevett szokás, és az egy magyar ember számára nem lehet meglepő, hogy a magyar miniszterelnök kevéske szabadidejében szívesen jár focimeccset nézni. 

Egészen egyedi módon érvel Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője:  a barátság így működik, teljesen természetes. Elvitte oda, ahová amúgy is ment. Az a repülő elindult volna a miniszterelnök nélkül is? Persze, hogy elindult volna. Tehet arról a miniszterelnök, hogy aki húsz éve a barátja volt az sikeres vállalkozó lett?

Igen, éppen ez a probléma, hogy a kettő szorosan összefügg. Garancsi maga ismerte el, hogy mindig őt keresték meg, hogy szálljon be egy üzletbe. Ezek megszerzéséhez mindig kapott bankkölcsönt, amit az állami tendereken szerzett munkákból törleszt. Legtöbb cége az elmúlt években megháromszorozta az árbevételét. Garancsi korábban azt mondta, kötélbarátság fűzi Orbánhoz, mióta 2009-ben együtt voltak egy hegymászó túrán. Tessék mondani, hol az a kötél és mikor szakad el? 

 

Mai rádiószózatában Orbán egyértelműen üzent azoknak, akik személyét és családját támadják: világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra válaszolunk, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten!

 

Forrás: index; 444; mti

 

 

süti beállítások módosítása