Súlyos szavak

Napi érvelés

2018. február 24. - Paduc

Navracsics Tibor uniós biztos, egykori fideszes miniszter szerint nincs Soros-terv. A Kossuth Rádió éppen soros mikrofonállványa fel is tette az előre egyeztetett kérdését szeretett miniszterelnökének: Navracsics Tibor azt mondta, hogy nincsen Soros-terv. Ki az, aki együttműködik ezzel a rendszerrel? Mit mondott erre Orbán Viktor? A legkézenfekvőbb és legegyszerűbb választ: Hát ezért, látja! Még ő sem tudja, tehát ez annál is inkább amellett érv, hogy tudjuk meg.

Azanyjaköcsögit! Ezek szerint ő sem tudja? Vagy csak a magyar nyelvtan szabályaival, a ragozással nincs tisztában? Tudjuk meg? Azt tudjuk, hogy milliárdokat szór el a kormány a nem létező ellenség, a sátán elleni küzdelemre, hogy az ország megmentőjének szerepében tetszeleghessen. Semmi nem drága az adófizetők pénzéből.

Ide kívánkoznak Sorosnak húsz nappal ezelőtt papírra vetett sorai: A jövő nem az uszítóké. A gyűlölet nem közösséget, csak megkeseredett, egymásban is ellenséget látó, önmagukkal is békétlen embereket teremt. A gyűlölet szítása pedig veszélyes fegyver: egy idő után a gyűlölet mindig a gyűlöletkeltők ellen fordul. Gyűlöletből nem a jövő, csak hazug múlt építhető.

 

 Forrás: mti; Élet és Irodalom    Kép: mti; zimbio.com

 

süti beállítások módosítása