Súlyos szavak

Napi világosság

2017. november 11. - Paduc

Szilágyi György jobbikos képviselő Orbán vejéről kérdezett a parlamentben: Tiborcz István 2009-ben a cégei után  8,4 millió forintot tudott bevételként elkönyvelni, 2010-ben már 686 milliót, 2011-ben 2 760 milliót, 2012-ben pedig 3 000 milliót. Uraim! Orbán Viktornak ehhez semmi köze? 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter így válaszolt: Mi fáj önnek képviselő úr? Az hogy ön sikertelen? Hogy önök sikertelenek? Ez fáj önnek képviselő úr? Ez semmi más, mint szimpla irigység.

Ez nem válasz. Csupán primitív személyeskedés, egyúttal a mértéktelen korrupció és személyi összefonódások beismerése. Ilyen mondatok után európai demokráciában bármilyen beosztású kormányzati hivatalnoknak le kell mondania! Ebből is látszik, milyen távol vagyunk Európától és a demokráciától egyaránt.

Az is nyilván véletlen, hogy a méltatlan riposztot követően néhány órával Lázárt együtt látták Tiborczzal egy belvárosi étteremben. Csak emlékeztetőül írom, hogy az "ország vejének" egykori cége, az Elios legtöbbször versenytárs nélküli, a Miniszterelnökség által lebonyolított és felügyelt közbeszerzéseken tarolt és számos városban ők újíthatták fel a közvilágítást. Elsőként a Lázár vezette Hódmezővásárhelyen. 

 

Forrás: 24.hu   Kép: azonnali.hu

süti beállítások módosítása