Súlyos szavak

Napi történész

2018. december 09. - Paduc

A hatalom túlnyerte és mindenhatóvá tette magát, így a bukása is ugyanakkora lesz, mint a felemelkedése volt. Tartok tőle, hogy a majdan hatalomra kerülő politikai erők nem a mérsékelt hangon fognak megszólalni.  Ha felbukkanna egy karizmatikus személyiség, fél év alatt tömegpártot szervezhetne a semmiből. Ehhez megfelelő történelmi pillanatra van szükség.  Mivel ma nincs válság, hiába lép fel bárki, nagy eséllyel csak annyit ér el, hogy gyorsan ledarálják - nyilatkozta a  Ungváry Krisztián történész.

 

Emlékeztetett rá, hogy a Szovjetunióban Lenin mellől egyszerűen kiretusálták Trockijt, nálunk pedig majd Orbán Viktor első politikai tette egy olyan temetés lesz, ahol nem tudjuk, ki volt a halott. Szerinte a kormánypropagandában amúgy is általánossá vált az abszurditás: máshogy nehezen lehetne feldolgozni azt, hogy a kereszténydemokrata kormányzás megtestesítőinek jelentős része volt MSZMP-tag. 

A kormány rendbe tehette volna az egészségügyet és az oktatást az uniós pénzek segítségével, de ezt az esélyt hosszú évtizedekre eljátszották. A valódi katasztrófa akkor következik be, amikor ez a rendszer megbukik. A hatalom túlnyerte és mindenhatóvá tette magát, így a bukása is ugyanakkora lesz, mint a felemelkedése volt.

 

Forrás: Klubrádió    Kép: ATV

 

 

 

 

süti beállítások módosítása