Súlyos szavak

Napi átutalás

2018. november 20. - Paduc

Igaz, hogy az elítélt bűnöző Orbán egyik ingatlanában vendégeskedett? A magyar kormányban ki az, aki segíti az illegális migrációt és embercsempészetben vesz részt? A belügyminisztérium, a külügyminisztérium vagy a miniszterelnökség fogja magát regisztráltatni, mint bevándorlást segítő szervezet? A Fidesz már regisztráltatta magát bevándorlást segítő szervezetként?  Be fogják fizetni a bevándorlási különadót? Önök hozták ezt az ostoba törvényt, akkor hajtsák is végre! Megérte mert jól fizetett? Vagy nem pénzért csinálták? - sorolta kérdéseit Arató Gergely a DK parlamenti képviselője a hétfői ülésnapon. 

 

A Deutsche Welle az albán és a montenegrói rendőrség információ alapján arról ír, hogy Gruevszki november 11-én 19.11-kor lépett ki Macedóniából Hani i Hotitnál a CD1013A rendszámú autóval. A jármű a tiranai magyar nagykövetségé.

Az elítélt bűnöző a tiranai magyar követségen nyújtotta be a menedékkérelmét. Innen is magyar követségi autókkal utazott tovább  Montenegrón és Szerbián át Magyarországra annak ellenére, hogy útlevelét már tavaly visszavonták, így már Röszkére, illetve egyetlen uniós államba sem juthatott volna be legálisan. 

A volt macedón miniszterelnök vasárnap Bozjénél lépett be Montenegró területére, és két Tiranában állomásozó magyar diplomata, Kulcsár Antal konzul és Várfalvai Csaba, a tiranai követség gazdasági felelőse kísérték. Podgoricában aztán autót váltott, és három órával később a dobrakovói határátkelőnél lépett be Szerbiába. Ide két Montenegróban állomásozó magyar diplomata kísérte el: Császár Zoltán első beosztott és Félegyházi Csaba konzul.  Ott újabb magyar diplomatákkal találkozott, akik Belgrádból jöttek a volt kormányfőért. Az átadás a gostuni Lux motelben zajlott le.

 

Ezek a tények. Valamint az is, hogy magyar kormányzati tényezők állítják, semmilyen módon nem segítették a korrupt ex-miniszterelnök szökését és hazánkba történő csempészését. Ma a korrupt magyar kormányfő segítségével a megvesztegetésért elítélt egykori macedón kormányfő, bűnöző soron kívül megkapta a menekült státuszt. Orbán megértő, mert tudja hogy addig jár a köcsög korsó a kútra, amíg maga esik bele. Na, és ahogy a sarki borozóban mondják, van az a pénz...

Trócsányi gazságügyi miniszter riporteri kérdésre ma este ezt a bölcsességet mondta a bűnöző menedékjogával kapcsolatban: legyünk őszinték, egy volt miniszterelnök, ha bevonul egy börtönbe, annyira nem lehet könnyű a helyzete.

Nagyon várom azt a napot, amikor Felcsút legutáltabb embere Ferihegy felé hajtva izgatottan telefonál, hogy megtankolták-e már azt a repülőgépet, amivel a népharag elől kell sürgősen menekülnie szeretett diktátor cimborájához.

 

Forrás: index; DW; 444; 8300.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása