Súlyos szavak

Napi ige

2018. október 30. - Paduc

Megmondom őszintén, ha egyházi ember lennék – most már az vagyok – engem zavarna, ha a politikusok mondanák meg helyettünk, mi a kereszténység. Hát hogy jönnének ehhez? A kereszténységnek van egy közösségi letéteményese. Ezek pedig a vallási közösségek, és itt nem tennék különbséget, hogy katolikus vagy protestáns. És azt kicsit sértőnek is érzem, hogy az egyházak csöndben vannak, hallgatnak, és akkor a politikusok kiállnak és kardot csörtetnek, hogy majd mi megvédjük a keresztény hitet.az, hogy mi megvédjük a keresztény Európát, meg a kereszténységet, az merev, durva leegyszerűsítés. Így gőgösen is hangzik - mondta Balog Cinikus Zoltán menesztett emberminiszter, aki bűnrészese egy szélsőjobboldali gyűlöletkampánynak, ami zülleszti a magyarok erkölcsét, gondolkodását, a közéletet.

Változatlanul kioktató hangnemben folytatja a kiugrott politikus, mintha nem lett volna motorja annak a járműnek, melynek kormányánál ülő felcsúti pávatáncos a parlamenti napló jegyzőkönyve szerint 1992-ben többször is "Csuhások, térdre imához!" vagy "Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!" felkiáltással gúnyolódott kereszténydemokrata képviselőtársain, ma már így beszél: A mi válaszunk, a magyarok válasza a megváltozott világra az, hogy a zátonyra futott liberális demokrácia helyett inkább felépítettük a XXI. századi kereszténydemokráciát, amely garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt, féken tartja az antiszemitizmust, megvédi a keresztény kultúránkat, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására. Mi kereszténydemokraták vagyunk, és kereszténydemokráciát akarunk.

 

Bár lassan, de az Európai Néppártba tartozó politikusok már felismerték, hogy a Fidesz nem a valódi kereszténységet képviseli, hanem lopnak, csalnak, sanyargatnak, acsarkodnak. Vizet prédikálnak és bort isznak. Ezért az Európai Néppártba tartozók is szorgalmazzák Orbán pártjának kizárását. Legutóbb a holland Kereszténydemokrata Tömörülés döntött úgy, hogy a Fideszt nem látják szívesen a pártcsaládban. A nyilatkozathoz csatlakozott a belga Keresztényszociális Párt és a bajor Kereszténydemokrata Unió több vezető politikusa is.

 

Forrás: SZEMlélek    Kép: HVG; index

 

süti beállítások módosítása