Súlyos szavak

Napi hablaty

2018. szeptember 22. - Paduc

A magyar állam szállítási feladatok ellátására két Airbus A-319-es utasszállítót és egy Dassault Falcon business jetet vásárolt a Magyar Honvédségnek. Ez utóbbi meglehetősen tréfásan hangzik, mivel egy 16 személyes luxus kisgépről van szó.  

Miközben a propaganda hangsúlyozta, hogy nem kormánygépnek vették a járműveket, a kormány feje már járt velük Izraelben, Montenegróban, Moszkvában és legutóbb Salzburgban. Ádernek nem sikerült Bukarestbe repülnie a másik géppel, mert Ferihegyen egy szendvicseket szállító targonca lekoccolta. Természetesen környezetvédelmi konferencián vett volna részt az óránként 3 ezer litert fogyasztó 180 személyes Airbus-szal.

 

Az iraki magyar katonai kontingens szokásos váltását augusztusban végén egy Ukrajnából bérelt repülőgéppel hajtották végre. Benkő Tibor honvédelmi minisztert ezt azzal indokolta, hogy a Magyar Honvédség két A-319-es szállítógépe a pilóták repülési és üzemeltetési tapasztalatainak megszerzéséig korlátozott számú személyt szállíthat.

Ezek szerint a fél kormányt, a köztársaság nélküli elnököt szállíthatják elegendő tapasztalat nélkül is, de negyvennél több katonát már nem. Igaza van a miniszternek. Én is jobban féltem a magyar katonákat, mint néhány hazug, bajkeverő és szélhámos politikust. Az igazság az, hogy bármely Airline Transport Pilot licensszel, típusvizsgával rendelkező pilóta vezetheti a gépet függetlenül attól, hogy az engedélyezett létszámon belül hány utas ül a fedélzeten.

 

 

Forrás és kép :  444

süti beállítások módosítása