Súlyos szavak

Napi zsarnok

2018. szeptember 17. - Paduc

Semmi sem történhet Magyarországon Orbán akarata ellenére és bármit elhatároz, az megtörténik. Nincs ellensúlya, még a saját pártján belül sem. Az akaratát nem kérdőjelezheti meg semmi, a döntései véglegesek és megfellebezhetetlenek, amiket lojális bürokraták valósítanak meg.

 

Orbán úgynevezett illiberális demokráciája a gyakorlatban feudalizmus, demokráciának öltöztetve - írta le a szomorú valóságot a New York Times oldalain egy törékeny idős akadémikus hölgy a pipogya, tehetségtelen, megvesztegetett politikusok helyett. Heller Ágnesnek hívják.

Miközben a fenti mondatokat írtam, Gyurcsány Ripacs Ferenc nagykorú magyar állampolgár felnőtt a feladathoz, mert a parlamentben ezt vágta a miniszterelnöki székben ülő egyed fejéhez: Akinek téveszméi vannak és például Napóleonnak, macskának vagy éppen Magyarországnak képzeli magát, azt a köz- és az orvosi nyelv tudathasadásosnak hívja. Úgy látom, hogy ilyen tudathasadása van a magyar kormánynak. Gondolom, hogy kezeltetniük kellene magukat. Talán az én 85 éves anyám a felelős azért ami ebben az országban történt, vagy ön?  Maguk diktatúrát csinálnak. Ön pedig egy diktátor. Politikai értelemben egy gazember!

 

Forrás: 444     Kép: NYT

 

süti beállítások módosítása