Súlyos szavak

Napi szotyi

2018. május 25. - Paduc

Ami Felcsúton történik, annak semmi köze ahhoz, amit mi futballként ismerünk. Ez a klub egy politikai konstrukció, Orbán játszótere.

A miniszterelnöknek beszűkült a látótere, mert azt hiszi, hogy ez valóban egy futball csapat. Róla sok mindent el lehet mondani, de hogy ne ismerné, ne értené a focit, azt nem. Járt a világ meghatározó klubjainak stadionjaiban, látta hogy mit jelent a tradíció, a legenda, a szurkolói közösség. Ezek után képes volt azt mondani, hogy az Felcsút hasonlít erre, amelyik Puskás Ferenc nevét is elvette Kispesttől, az egészen megrázó - mondta Pető Péter újságíró, labdarúgó játékvezető.

Sokat mondó volt, hogy Pintér Tülök Attilának a meccs végén eszébe sem jutott odamenni a győztes csapat edzőjéhez gratulálni.

Szánalmas, hogy a kert végében felépített stadionba öntött  több száz milliárdnyi TAO pénzen harmadosztályú nemzetközi focistákból összevásárolt csapat bejut a kupadöntőbe és ezt sikerként éli meg az az ember, akinek a felesége az egészet gyűlöli. Kortörténeti érdekesség, hogy azok a fradi drukkerek, akik lilák ősi ellenségei, ezúttal az Újpestet támogatva szurkoltak. Nem az UTE mellett, hanem Orbán csapata ellen.

Kár, hogy a falusiak győztek, mert szívesen megnéztem volna, hogyan szerepel a Felcsút egy nemzetközi mérkőzésen. Minden diplomácia oldalbarúgásnál, megaláztatásnál jobban fájt volna Viktátornak ha falábú csapatán röhögött volna Európa.

 

 Forrás: 444     Kép: hvg

 

 

süti beállítások módosítása