Súlyos szavak

Napi blöff

2017. augusztus 15. - Paduc

Az Orbán-kormány mindent megtett, hogy eltitkolja a nemzetközi nagyvállalatoknak biztosított adókedvezményeket. Az LMP hároméves pereskedés után megszerezte a 2012-14 közötti adatokat. Ebben a két évben összesen 80 milliárd forint értékben biztosított adókedvezményt  kedvenc multinacionális cégeinek.

Orbán tusványosi mondatai szerint ez éppen fordítva van. Ha ő mondja, akkor az bizonyára igaz, hiszen ő az az ember, aki még soha nem hazudott. Ja, hogy azt is ő mondta?

 

"Sokaknak feltűnhetett, hogy Magyarországon éppen az erős Magyarország céljának jegyében rengeteg pénzt költünk a családok támogatására. Adódik a kérdés, hogy honnan van ez a pénz, és az igazság úgy áll, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy ezt a pénzt a multiktól vesszük el. Ha nem lenne szerénytelen, akkor azt is mondhatnám, hogy multiktól veszem el, mert az elején rajtam kívül nem sok híve volt ennek a remek mozdulatnak, tehát elvesszük különböző különadók formájában a nemzetközi cégek profitjából azt az összeget, amelyet odaadunk a gyermekeket nevelő családoknak."

 

Forrás és kép: 24.hu

süti beállítások módosítása