Súlyos szavak

That's politics!

2017. július 17. - Paduc

Hetek óta áll a bál az amerikai belpolitikában. Azaz a bál már 2016 óta áll, de amikor már azt hinné az ember, hogy bál már nem állhat jobban, az események mindig vesznek valami nem várt fordulatot, és kiderül, hogy mégiscsak tud jobban állni a bál, mint azelőtt. A legújabb botrány Donald Trump elnök körül, hogy kiderült:

a fia, a veje és a korábbi kampányfőnöke (aki azóta már idegen ügynökként regisztrálta magát, mert egy rakás pénzt elfogadott az előző ukrán elnök Putyin-barát pártjától)  az amerikai elnökválasztási kampány idején részt vettek egy találkozón egy orosz ügyvéddel, aki azzal kecsegtette őket, hogy a Kreml környékéről származó lejárató információi vannak Hillary Clintonról, a demokraták elnökjelöltéről.

 

41c33df4ecaedc0ebd8cbcdfc0198926.png

Talán nem is kell mondani: az ilyesmi a világ legtöbb országában illegális. Az Egyesült Államokban sem szabad elfogadni egy idegen állam segítségét, amikor az az idegen állam ilyen nyíltan be akar avatkozni az amerikai belpolitikába, sőt, szólni kellene a megkeresésről is az FBI-nak.

Trump fia ezt természetesen nem tette meg, és a múlt héten kiposztolt ímélváltásából az is kiderül, hogy úgy egyezett bele a találkozóba, hogy tisztában volt vele, mit kínál az ügyvéd.

Donald Trump amerikai elnök eddig nem ment bele mélyen, hogy megmagyarázza a történteket, inkább csak igyekezett elhessegetni a vádakat, és kisebbíteni a dolog jelentőségét. A fiát azzal próbálta védeni, hogy „magas minőségű személynek” nevezte.

 

f65c3559268e25399500ddf49d8b9059.png

 

Most kirakott egy újabb üzenetet a Twitterre, ami szerint mindenki elfogadta volna a találkozót a fia helyében, hiszen „Ez a politika”.

 

Forrás: 444.hu    Kép: acento.com

 

süti beállítások módosítása