Súlyos szavak

A jövő elkezdődött

2017. július 12. - Paduc

 Annak ellenére, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, szívátültetéseket, a kórházban nincs CT készülék. Erről egy hallgató számolt be múlt héten a Klubrádióban, akinek az unokáját nyitott mellkassal szállították át a vizsgálatra egy másik kórházba. Az intézet főigazgatója megerősítette, hogy nagy szükségük lenne egy komputertomográfra, de hiába igényelték többször az egészségügyi kormányzattól, sosem kaptak. 

Az RTL Klub Híradója megkérdezte erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, aki ezt válaszolta:

9a48ee806af039843fc5224ca7c873cd.png"Az Egészség Budapest Programon belül a műszerfejlesztésnél az OKI-nak a CT beszerzéséről fogunk intézkedni, hiszen abban a listában, amely a Cserháti Péter miniszteri biztos úr előtt van, abban szerepel az a CT berendezés, amely az OKI részére beszerzésre fog kerülni. És ez nem tíz év múlva lesz, mint ahogy ez bizonyos médiában ez elhangzott, hanem már jövőre."

________________________________________________________________________

A vizes világbajnokságra fordított összköltségéből  1700 komputertomográfot lehetett volna vásárolni. Miközben az országban 160 kórház működik. Más kérdés, hogy az a szakszemélyzet, amelyik kezelni tudná, már régóta külföldön dolgozik.

 

Kép: mandiner.hu 

 

süti beállítások módosítása