Napi diktátor

2019. június 23. - Paduc

Minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze százezer forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se - írta a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványában a jobbikos Jakab Péter. Kövér házelnök elutasította a javaslatot, mert az sérti a Fővárosi Nagycirkusz  az Országgyűlés tekintélyét.

 

Forrás: Index      Kép: HVG

 

 

 

 

Napi egypártrendszer

Európa véget kell hogy vessen ennek a szégyennek! Orbán Viktor lebontja a demokráciát – írta a londoni The Guardian hasábjain Timothy Garton Ash neves történész.

A kormányzó párt, a Fidesz oly teljességgel behatolt az államigazgatásba, hogy Magyarország ismét egypártrendszernek mondható. Az állami adminisztráció Orbán cimboráinak és családtagjainak jár a kedvében kormányzati szerződésekkel. Önkényeskedő adóvizsgálatokkal büntetik a független média tulajdonosait, a nem kormányzati szervezeteket, illetve az ellenzék támogatóit.

 

A Fidesz választási propagandájára fordítanak állami forrásokat. A helyi tervengedélyt is megtagadják olyan építésztől, aki Fidesz-ellenes nézeteiről ismert. A Fidesz már valójában lebontotta az igazságszolgáltatás függetlenségét. Úgy változtatta meg a választási törvényt, hogy a Fidesz 2014-ben a szavazatok 44 százalékával jutott hozzá a parlamenti helyek 66 százalékához. Négy évvel korábban még a voksok 53 százalékára volt szükség az alkotmánymódosításhoz is elégséges többség megszerzéséhez.

 

Gyakorlatilag kormánypárti kartellbe tömörítették a média nagy részét, amelyet már egyébként is az Orbán-rezsimhez szorosan kötődő tulajdonosok uraltak. Idén Magyarország a 87. helyre süllyedt a sajtószabadság világranglistáján.

 

A nem kormányzati szervezetekről szóló új törvény lényegében kiszorította Soros György Nyílt Társadalom Alapítványát. A zsidó filantróp ellen az Orbán-rezsim olyan propaganda képzetalkotással szítja a gyűlöletet, ami az európai történelem legrosszabb periódusait idézi. A Soros által alapított Közép-európai Egyetemet rákényszerítették arra, hogy lényegi, diplomát adó tevékenységét átköltöztesse Bécsbe. A kormány most vonja saját irányítása alá a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit és tulajdonát.


Forrás: Klubrádió      Kép: Guardian; Flickr

 

 

Napi díj

Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként - köszönte meg a közösségi portálon a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolt Simonka György országgyűlési képviselő, aki "kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységgéért” a Dél-Békési Térségért kitüntetést vehette át.

 

 

Forrás: facebook

 

 

Napi bűnöző

Egy bűnszervezetnek törekednie kell arra, hogy a büntethetőséget elkerülje. Ezt egy hagyományos bűnszervezet rejtőzködéssel, fenyegetéssel, lefizetéssel próbálja csinálni. Egy állami bűnszervezet, mint a magyar kormány Orbán Viktor vezetésével, a hazai terepen biztosította. Hiszen az alkotmányt átírta, úgy írta a törvényeket, maga alá rendelte az ügyészséget a bíróságok folyamatos ostrom alatt állnak. Itt jön a kérdés, hogy tudja-e ezt a büntetlenséget biztosítani az Európai Unió oldaláról?

 

Orbán elmúlt évekeli politikája semmi másról nem szólt, mint zsaroló politikai közösségeket összehozni a nemzeti szuverenitás égisze alatt. Számára ez semmi mást nem jelent, mint egy bűnszervezet  büntethetetlenségét. Adjátok a pénzt, de abba ne szóljatok bele, hogy lopom el! Ráadásul ne próbáljatok meg személyesen felelősségre vonni bennünket! Itt nem egy politikussal állunk szemben, hanem egy bűnözővel - mondta Magyar Bálint egykori oktatási miniszter a Klubrádióban.

 

Forrás: Klubrádió    Kép: memegenerator.hu

 

A nyugati világot a halál kultúrája fenyegeti, ami anyagi érdekektől vezetve szét akar verni minden lelki közösséget - mondta Kövér László, az Fővárosi Nagycirkusz Országgyűlés elnöke vasárnap a székelyföldi Csíkzsögödön, a Szentháromság Plébániatemplom keresztúti bronzdomborműveit megáldó szentmise után.

 

Zseniális - mondta erre Para-Kovács Imre a Klubrádióban, majd folytatta: ha bármikor rajta kapják önöket a lopáson, akkor ez rá a helyes válasz. A lelki közösség ebben az esetben a bűnszövetkezetben elkövetett kormányzást jelenti. 

 

Forrás: Klubrádió    Kép: 444

 

 

Napi toszogálás

A Fehérvári úton egy villamos a 20 centis szigetelt felsővezeték-szakasz alatt állt meg, ezért a motorok nem kaptak áramot, így nem tudott elindulni. Üzemi hiba, van ilyen.

Az viszont érdekes, hogy a kiérkezett BKK diszpécser az utasokat kérte meg, hogy tolják előrébb a járművet, amíg az áramszedő újra feszültséget kap. Budapesten a trolik tolása már szinte napi sporttá nőtte ki magát. Eközben fél éve a BKK telephelyén rozsdásodik 30 új Skoda-Solaris csuklós trolibusz, mivel a minisztérium kirúgta azokat a munkatársakat, akik az üzembehelyezéshez szükséges szakhatósági vizsgálatokat el tudták volna végezni.

 

Nem elhanyagolható szempont, hogy a fővárosfóbiás autoriter Döbrögi és kormánya évről évre csökkentette a BKK állami támogatását. Miköben 2011-ben ez az összeg 72,6 milliárd forint volt, tavaly már csak 28 milliárd. 

 

Forrás: 444   Kép: index; 24.hu; 444

 

 

 

Napi tolvajok

Orbán Viktor és kormánya mindent le akar tarolni. Ezek az emberek utálják a fákat, mindent le akarnak betonozni, s az utolsó természetvédelmi területeből is milliárdokat akarnak maguknak harácsolni. Ezeknek egyszerűen semmi nem elég, addig lopnak, amíg mozognak - jelentette ki Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a PM társalnöke azzal kapcsolatban, hogy a kormányzat lakópark építését tervezi az Óbudai (Hajógyári) szigetre.

 

 

Forrás: Klubrádió    Kép: Index

 

Napi balkán

Európai parlamenti választás színhelye 2019-ben, Cegléden (10. számú szavazókör). Itt dőlt el Európa jövője. Más kérdés, hogy aki ebbe az épületben a Fideszre szavazott, az tényleg megérdemli, hogy élvezze pártunk és kormányunk odaadó tevékenységének gyümölcsét. Márpedig 244-en ezt tették (55,84 %), a Jóisten áldja meg őket!

 

   

Forrás: facebook