Súlyos szavak

Napi göröngy

2019. május 25. - Paduc

A Bild interjút készített Orbánnal. Az újságíró megemlítette az Opel Budapesten játszódó reklámját, amiben a rossz magyar utakon mutatják be, milyen kényelmesek az autók ergonomikus ülései. Erre az önkényúr megjegyezte: 

Ha valami egy németnek már göröngyös, az egy magyarnak még mindig tükörsima.  

 

 

Lássuk be, hogy a magyar emberek ilyenek. Tudják, hogy a kormány a a korábbi összegeknek a tizedét sem költi az úthálózat karbantartására, fejlesztésére, mégis jó így ahogy van. Ami egy németnek diktatúra, az egy magyarnak demokrácia.

Nem értem, hogy a felcsúti uralkodó miért áll szóba német zsurnalisztával, hiszen főtanácsadója, Schmidt Mária néhány hete ezt mondta: Nem adok interjút német újságíróknak, mert annyira elfogultak. Ez körülbelül annyira helytálló, mint a másik mondata: Angela Merkelnek sikerült Németországból egy nagy NDK-t csinálnia. A keletnémet autópályák a honeckeri nyolcvanas években a repedezett, töredezett betonlapokkal a hitleri időkre emlékeztettek.

 

Képtalálat a következőre: „autobahn ddr”

Kapcsolódó kép

Bezzeg az első számú magyar autópálya! Jó esetben csak a fogadból esik ki a tömés, rossz esetben a fogadat is ott hagyod a futóműveddel együtt. Egy autós 163 nagy úthibát számolt össze a Budapest-Győr szakaszon. Kicsit göröngyös. Mint Orbán észjárása.

 

Illusztráció

 

Forrás: 444  Kép: pinterest; mz-web.de; hírpress

süti beállítások módosítása