Súlyos szavak

Napi óvoda

2018. augusztus 08. - Paduc

A kormányzat legújabb döntése értelmében szeptembertől hangsúlyosabb lesz a nemzeti identitástudat erősítése, és már óvodában is ösztönözni kell a gyerekeket arra, hogy majd később kössenek házasságot.

Minderről semmilyen szakmai egyeztetés sem folyt. Így aztán néhány mondaton túl azt sem lehet tudni, hogy ez pontosan mit is jelent. Nemzeti nevelés helyett vécépapír, gyümölcs és nyitott légkör kell az óvodákba. Ott eddig is foglalkoztak magyar mesékkel, hagyományokkal, és eleve csak a keresztény ünnepek ünnepek Magyarországon, szóval nem is értem, hogy ez az egész miről szól - írja Szél Dávid a Magyar Narancsban

Lennének jóval fontosabb dolgok is, amikkel viszont egyáltalán nem foglalkoznak az óvodák. Sem idő, sem szakmai tudás és képzés nincs arról, hogy mi az a szexuális nevelés, mit jelent a digitális tudatosság, mit jelent az autonómia, hogyan kell és hogyan lehet kiállni a véleményért, mi az a vitakultúra, mit jelent a sokféleség és mi az az empátia, meg a tolerancia.

 

Arról persze nem nagyon van szó kormányzati oldalon, hogy több száz óvodapedagógus hiányzik a rendszerből. Arról pedig végképp nincs, hogy óvoda is kevés van, a meglévők felszereltsége és állapota pedig aligha olyan, amire büszkék lehetünk. 

 

Forrás: Magyar Narancs     Kép: Nyugati Fény ; KönyvesBlog

 

süti beállítások módosítása