Napi idiotizmus

2018. június 19. - Paduc

Minden életszerűtlen ideát és zavaros gondolatot a határainkon kívül kell tartanunk - szavalta a Született Vezető a Gulág áldozatainak emlékművének avatásán, ellentmondva saját magának. Okosabb lenne koponyán belül tartani az ilyen magvas kényszerképzeteket. Hasonlóan zavaros volt következő mondata is. A mi népünk a józan emberek országa, tudja, hogy a békesség, a szabadság, a függetlenség nem csak nekünk fontos, ezért tiszteli és elismeri más népek jogát is erre. Ha ez igaz lenne, akkor a sok józan ember páros lábbal rúgta volna seggbe és hajította volna a történelem szemétdombjára ezt a hazug figurát.

 

Forrás: kormany.hu

 

Napi óhaj

Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz... ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

 

 

András Makai fényképe.

Forrás:  Petőfi        Kép: facebook

 

 

 

Napi klozet

Sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek - mondta Bajkai fideszes országgyűlési képviselő, aki szorgalmazza, hogy a most zajló gránittördelő alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy közterületen tilos legyen az életvitelszerű  tartózkodás, hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség.

 

Munkalehetőséget a munkaképtelen embereknek! Hajléktalanszállást Bajkainak! Csak néhány éjszakát töltsön ott, utána alkotmányozzon! De leginkább nyilvános vécéket telepítsenek a városba, mert azokra nem csak a hajléktalanoknak lenne szüksége. Ők egyébként is menjenek haza!

 

Forrás: mti    Kép: 24.hu

 

Napi kapitány

Többnyire jól helyezkedtünk, nem követtünk el súlyos hibákat, nem lehetek elégedetlen a mutatott játékkalmondta a fehérorosz válogatott elleni kínkeserves döntetlen után Georges Leekens a magyar labdapöcögtető válogatott szövetségi kapitánya. Elégedett nem is lehetne a sok csetlés-botlás után. A helyezkedés rendben van, hiszen két hónapja így nyalatkozott a belga: Ez egy fantasztikus és biztonságos ország, amelynek nagyszerű vezetői vannak, csodás stadionjai és múzeumai.

 

Forrás: mti      Kép: index

 

 

Napi flegma

Szerintem én már soha többé nem tévézek. Mondjuk úgy, hogy mivel nincs olyan tévécsatorna, ahol szívesen dolgoznék, így nem is hiányzik - mondta Blikknek a szexuális zaklatással megvádolt Havas Henrik.

Bár ő sem tud kibújni a bőréből, talán mégis úgy kellett volna fogalmaznia, hogy mivel nincs olyan tévécsatorna, amelyik szívesen dolgozna velem, így nem is hiányzik. Sokat veszítenek vele a nézők. Hiányozni fog kellemes modora, szerénysége,  tájékozottsága, józansága és az empátiája.

 

Forrás: Blikk      Kép: HVG

 

Napi deka

A Belvárosi Plébániatemplomban csütörtökön az 55 éves Orbán Viktor Mihályért tartottak hálaadó szentmisét, akit Osztie Zoltán plébános karizmatikusnak nevezett. Beszédében megemlítette, hogy a dekadens Európában egyre nyilvánvalóbb a sötétség és Nyugat-Európa elveszett. Szerencsére nem cserélte fel a jelzőket, így továbbra is hivatalából dicsőítheti Istent és annak földi helytartóját. Mindörökké ámen!

 

Forrás: index    Kép: TerrorMagyarországon

 

Napi paragrafus

A jogszabályok értelmezésekor elsődleges szempontnak a preambulumnak, illetve a a törvényjavaslat indokolásának kell lennie. Magyarul a bíróságoknak a politikai akaratot kell végrehajtani. Ez egy szörnyűséges korlátozása a hatalmi ágak elválasztásának és a bírói függetlenség követelményének. Számomra ez a legsúlyosabb fejlemény, hiszen a bíróságok nem politikai akarat végrehajtására vannak hanem arra hogy a jogvitákat saját szakmai és morális meggyőződésük alapján eldöntsék - nyilatkozta Karsai Dániel alkotmányjogász az alaptörvény tervezett módosításával kapcsolatban.

 

 

Forrás: Klubrádió                 Kép: Népszava