Súlyos szavak

Rokonok

2019. október 05. - Paduc

Hát nem tudom, melyikünk hallott az utóbbi időben hasonló erkölcsi összeroppanásról, mint ami Móricz Rokonok című könyvében olvasható. Én inkább a legdurvább maffiamódszerekről értesülök - mondta a 24.hu-nak adott interjújában Závada Pál.

 

Itt most már a politikai-tulajdonosi keresztapák ítélkezése folyik, az európai normákkal való szembehelyezkedés megy uniós pénzek zsebre vágása közben.

A jogállam folyamatos leépítése és az új feudális függés kiépítése történik, itt a magántulajdon szentségének szétrombolása megy. Ez azért a Móricz-könyvekből még nem olvasható ki.

 

Forrás: 24.hu

 

 

 

 

 

Ország veje

Orbán Viktor most azt várja el az embereitől, hogy a nyilvánosság előtt hazudjanak és álljanak ki a családjáig érő bűnszervezet mellett. Aki ennek tudatában védelmébe veszi a miniszterelnök vejét az egyértelműen közösséget vállal a bűnszervezettel - mondta Harangozó Tamás MSZP-s képviselő a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke 2018 februárjában. 

 

 

 

 

Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam!

 Azért írok Önnek, mert a nekem küldött kilencezer forint rezsiutalvány nem a Maguk pénze, hanem a Miénk! Tehát nem Önöktől kapjuk, maximum formálisan, ezért nem értem évek óta, miért Maguk adják át a különböző létesítményeket, amelyeknek jó részét amúgy ellopják Maguknak, s miért nem egy-egy kisorsolt polgár vágja át ilyenkor a szalagot.

De most beszéljünk csak erről

Adataik szerint 2 millió 150 ezer nyugdíjas él ebben az országban, azaz összesen alig 20 milliárdot kapunk vissza. Ez pontosan megegyezik azzal az összeggel, amit egyetlen kézilabdacsarnokból fognak lopni, bár eredetileg négyszer annyit akartak, csak a maga ostoba frakcióvezetője az egésznek az árát 10-15 milliárd forintban nevezte meg az MTI tudósítójának, utóbb arra fogta, hogy félreértelmezte a szavait.

Utána beérkeztek az ajánlatok, nettó 116 milliárd volt a legolcsóbb, s 160 a legdrágább, az öt felkért kivitelező közül három a MOL Fehérvár, a Kispest Honvéd és a Puskás Akadémia tulaja vagy főnöke, a negyedik a harmadikkal szokott közösen indulni, az első az Ön Kötélbarátja, a második építette a kerítést, egy nevezhető politikailag függetlennek, talán kakukkfiókaként. Mire tartva a ritka felháborodástól, Önök kijelentették, hogy bruttó 101,5 milliárdnál nem kerülhet többe.

Mindenesetre örömteli, ha ezentúl a lopás felső határát meghatározzák,

még ha az alig lesz kevesebb a csillagos égnél, ez is valami. Erre kiderült, hogy a felkért résztvevők által benyújtott első körös összegek nettó 78-81 milliárdra, átlagosan 62 milliárddal csökkentek. Vagyis az Ön felcsúti Szomszédja is közel kétszer annyit engedett, amennyit Ön most kioszt közöttünk, a Kötélbarátja pedig a négyszeresét.

Bizonyára még így is jól jár a győztes, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy Önök egyetlenegy ilyen nagy sportberuházással a többszörösét el szokták lopni annak, mint amennyit nekünk visszaadnak azért, hogy tutira lezsírozzák a választásokat, ha mégse lenne elég az irtózatos médiafölény, a fideszes önkormányzatok erre félretett összege, továbbá az uniós támogatások önmaguk fényezésére elköltött milliárdjai.

Vélhetően így épült a Duna Aréna, az Új Puskás, s fog a csepeli Olimpiai Stadion, nem beszélve az apróbb, 10-20 milliárdos cugehőrökről. Ennyit a mérhetetlen nagy sportszeretetükről.

Ha nem veszi rossz néven,

nemhogy nem gondolok Önökre tisztelettel és megbecsüléssel, de hátralévő éveimben minél inkább azon munkálkodom társaimmal, hogy Önök e nagy kánikula után minél hűvösebb helyre kerüljenek.

Jó egészséget kívánva – hiszen így jóval több időt eltölthet majd ott, ahová már elég sokan kívánják – üdvözli:

 

Farkasházy Tivadar
Magyarország Önök által egyre kevésbé megtűrt polgára             

 

Választási malac

A Fővárosi Választási Bizottság kisorsolta a főpolgármester jelöltek sorrendjét ami nagy meglepetésre így alakult és a szavaszólapokon is ez lesz látható:

 

 

Elképesztő szerencséje sőt, kifejezetten malaca van Tarlós Megafon Istvánnak, hogy a választók az ő nevét pillanthatják meg elsőként. A sorrend kialakulásában bizonyára nem játszott szerepet a Jóisten és Orbán Viktor személye, amivel gazdatisztje a hirtelen történt vagyongyarapodását indokolta.  Karácsonyra azok fognak szavazni, akik el tudnak számolni ötig...

 

Előnézet

Abban, hogy már egy ilyen sorsolás tisztaságában senki nem hisz, a Fidesznek 14 év kemény munkája van benne. Érdekes, hogy a Hazafias Népfront jelöltjei (egy bábu, a vasalt heréjű IQ-bajnok, egy levitézlett komenista és a valóságshow figura) mind megelőzték azt az embert, akinek valós esélye lehet a kelekótya paprikajancsi leváltására. Remélem október 13-án este a cinikus felcsúti milliárdos nemzetvesztő nemzetvezető egy boldog Karácsonyt láthat az eredményhirdetés után! 

 

 

Forrás:  FVB        Kép: Antal Tibor

 

 

 

 

 

Orbán terve bűncselekmény

A miniszterelnök, aki a vérehajó hatalom feje -tehát nem magánember- nem teheti meg, hogy baráti árengedményt ad  üzleti ügyben egy kedvenc ügyfelének - ez esetben Tarlós Istvánnak- hiszen itt az állampolgárok, az adófizetők pénzéről van szó, melyek kezelése alá van rendelve az alkotmány irányelveinek amik jogegyenlőséget írnak elő.

 

Következésképpen a miniszterelnöknek nincsen ahhoz joga, hogy úgy kössön egyezséget egy másik vezető köztisztviselővel -jelesül Budapest főpolgármesterével- hogy az csak akkor érvényes, amennyiben a tisztség betöltője neki politikailag, ideológiailag személyesen a kedvére való - mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus arra reagálva, hogy Gulyás Gergely miniszter rádiónyilatkozatában kifejtette, hogy a felcsúti önkényúr és a hivatalban lévő pökhendi budapesti főpolgármester közötti megegyezés kizárólag kettejükre vonatkozik.

 


Nem diszkriminálhat ilyen és olyan magyar állampolgárok között, mert nincs hozzá joga. Az állampolgárokkal pártatlanul, részrehajlás nélkül tárgyilagosan kell bánni. Ez visszaélés a hatalommal amit tilt az Alkotmány.

Továbbá ez állami pénzeknek olyan önkényes felhasználása -amennyiben csak az egyik főpolgármester személyére érvényes- ami a közpénzek felhasználásának szabályaiba ütközik és ez bűncselekmény. Nem beszélve arról hogy ilyen módon befolyásolni a választásokat az a választás rendjének megzavarása ami szintén bűncselekmény. 

 

Szeptember 12.    12:20

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délben egerősítette korábbi kijelentését: Aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget.

Ez felér egy hadüzenettel. Gulyás megerősítette kenyéradója álláspontját és kilátásba helyezte a háborút Budapest népével, amennyiben nem a jelenlegi bábot választják a város első emberének. Mi ez, ha nem diktatúra? Ja, egyébként boldog Karácsonyt kívánok!

 

Forrás: Klubrádió; HVG           Kép: ATV; 24.hu

 

 

 

 

Kötcsei arcok

Kevés olyan kistelepülés van az országban, ahova három miniszterelnök is kötődik - írta Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalára.

Antall József miniszterelnök sokadik felmenői telepítették be a térséget a XVIII. század közepén hesseni németekkel és szervezték újjá a környék életét. A volt miniszterelnök fia, Péter és családja sok éve visszavásárolta a család egykori kúriáját, korábban aktívan jelen voltak a falu életében, mostanában csendesebbek. Itt élnek méltóságteljes távolságban.

Én tíz éve félig-meddig ideköltöztem. Hogy miért, az hosszú történet. Most csak annyit, hogy a lovaglásnak és egy régi barátságnak volt ebben döntő szerepe. A házat amelyben lakunk Kerkápolyi Károly építette vagy kétszáznegyven éve, hivatalosan egy későbbi tulajdonos, Unger Géza nevét viseli. Az elmúlt évek visszafogott átalakításai ránk szabták ezt a régi épületet. Meg összenőttünk a faluval. Mostanra benne élek a hétköznapokban, nyáron rövidnadrágosan, kinyúlt pólóban, boltba járva, szomszédolva.

 

A mostani miniszterelnök is idejön évente egyszer-kétszer. Biztonságiak és NER-emberek kísérik. Nagy sátor, zárt körben elmondott beszéd, kézfogások, hátlapogatás. Egy napra megszállt falu, a focipályán autók tolonganak. A falut még nem látta. Még nem sétált a Magyar utcában, nem nézte meg a zsidó temetőt, nem ugrott be a kocsmába, nem találkozott a helyiekkel. Jön és megy. Ja! Ez a Dobozy kúriáként emlegetett ház tőlünk vagy 150 méterre van, a kötcsei monográfia Kiss Ödön kúriájaként írja le. 

Kötcse nem Magyarország közepe. De találkozási pontja három különböző mai közéleti felfogásnak. Mindenki hozza a maga formáját, kultúráját. Bizonyára így van ez jól. 

 

Forrás: facebook

 

 

 

Infantilis agresszió

Úgy látom, hogy a Fidesznek van egy férfiasság-komplexusa. Valahogy nem tudnak kilépni azokból a sémából, ahol kamasz gyerekek mutogatják egymásnak a nemiségük bizonyítékát és képtelenek átlátni a helyzetet, hogy mára a férfi szerep és a női szerep méységesen átalakult - elemezte Csepeli György szociálpszichológus,  egyetemi tanár, aki Szánthó Miklós  a kormányközeli Alapjogokért Központ igazgatójának, 

a Fidesz Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány nevű médiabirodalmának  igazgatójának  elmebeteg megállapításait:

Pszichológai kérdés?

Mi, magyarok úgy látjuk, általános európai jelenségről van szó, aminek oka az, hogy Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút, amit az iskolában világháborúknak neveznek - mondta a budapesti Demográfiai konferencián a népességcsökkenésről az az ember, aki a nemzeti konzultáció során így köszönt a nagygéci Bözsi néni disznajainak: "Na, helló röfik!"

 

 

Ha az első és a második világháborút polgárháborúnak minősíti valaki, az történeti ismereteinek olyan méretű hiányára vall, amire inkább azt mondom hogy orvosi, pszichológiai, mintsem történtettudományos kérdés - jelentette ki Karsai László történész a Klubrádiónak nyilatkozva.

 

Forrás: Klubrádió

 

  

 

 

 

 

 

Szintén zenész

Trócsányi László, a Fidesz EP-képviselője, volt igazságügyi miniszter, a magyar kormány uniós biztos-jelöltje nem először keveri a szezont a fazonnal. Ezúttal az európai integrációt megálmodó francia politikust, egykori miniszterelnököt és külügyminisztert tévesztette össze a romantikus zeneszerzés nagy alakjával.

 

 

Magyarul hülyét csinált saját magából, amikor Schuman politikus arcképe helyett Schumann zeneszerző képét képét mellékelte egy Twitter poszthoz. Nem először történt az Európai Ügyészség létrehozását ellenző fideszessel, hogy tör zúz, mint elefánt a porcelánboltban. Ujhelyi István, szintén jogász végzettségű politikus,  EP képviselő jelentette ki  Trócsányiról, hogy élő szimbóluma annak az illiberális, Európa-ellenes rémálomnak, amelyet Orbán kiépített.

 

Forrás: index; wikipédia

 

 

 

 

süti beállítások módosítása