Napi szitálás

2018. január 16. - Paduc

Ez az egész annyira gyalázatos és uszító hogy az ember elgondolkodik azon, hogy teljesen elment-e a józan eszük vagy ennyire immorálisak... 


...az egész akció úgy próbálja beállítani az alapvetően jószolgálati tevékenységet ellátó civil szervezeteket, mintha valamiféle Soros ügynökként bújtatva működnének és mintha migráns betelepítő szervezetek lennének. Ez egy oltári nagy hazugság.  És kit állít rá erre a Fidesz? Egy olyan embert aki az általam is mélyen megvetett Kádár-rendszert tíz éven keresztül szolgálta ki ügynökként. Szita Károlyra gondolok. Soros személyében egy olyan embert támadnak, aki annak idején a demokratizálódási folyamatot segítette. Azt a pártot is segítette, sőt azt a legnagyobb mértékben, melynek most Szita is tagja - mondta Wittinghof Tamás Budaörs polgármestere a kormánypárti településvezetők Soros elleni rendezvényével kapcsolatban.

 

screen_743_copy_1.jpg

Forrás: Klubrádió    Kép: index/súlyosmondatok

 

 

Napi önteltség

Bild hétfői kiadásában megjelent nagyinterjújának a címe orbáni idézet „Ti akartatok menekülteket, nem mi”.

 

Tekintsenek engem Bajorország végvári kapitányának, mert Bajoroszág déli határa az a szerb-magyar határnál van - folytatta a vicces felcsúti.

Újságírói kérdésre válaszolva tovább tréfálkozott: nem gondolja, hogy a német sajtó szabadabb lenne, mint a magyar. A magyar sajtó 80 százalékban magántulajdonban van, és egy jelentős része erősen kritikus a magyar kormánnyal szemben. Profi komikushoz méltóan a riport végén robbantotta a humorbombát: Magyarország az utóbbi évtized kevés sikertörténetének egyike. Ha tisztességesen ítélnek meg bennünket, akkor egész jók vagyunk. Mi úgy gondoljuk, hogy több tiszteletet érdemlünk. 

 

Forrás és kép: Bild

 

 

Napi független

Vásárhelyen már 2010 előtt is diktatúra volt. A város egyszemélyi ura dönt minden kérdésben. Központi utasítás sejthető amögött, hogy ki kap állást és ki nem, kit kell elüldözni a városból és ki kap jövedelmező megbízásokat... ...Ha igaz az, hogy a befektetők Vásárhelyen nem kedvezményeket kapnak, hanem sarcot fizetnek, nincs mit csodálkozni azon, hogy a rendszerváltás óta egyetlen nagyvállalat sem települt ide, és a kisvállalkozások is menekülnek az önkény és a magas adók elől - mondta Márki-Zay Péter, aki független jelöltként indul Hódmezővásárhelyen a februári időközi polgármester-választáson.

Míg 2010 előtt félelem nélkül kritizálhattam a balliberális kormányt, ma a hozzám hasonlóan magát kereszténynek valló kormánnyal ezt nem tehetem meg! Barátaim nem merik megosztani Facebook-posztjaimat, Fideszre szavazó édesanyák óvják gyermeküket, nehogy nyilvánosan elmondja véleményét. A helyi hatalmasságok ellenfelei nem kapnak állást lakóhelyükön, újra listázzák az embereket és a párt dönti el, ki kap földet, trafikot, állást.

Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik. Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van.

 

Két nappal döntésem után váratlanul megszűnt a munkaviszonyom, egy multinacionális cég helyi leányvállalatánál. Nem tudom, volt-e összefüggés a két esemény között: egyik oldalon valóban volt egy stíluskülönbség köztem és a főnököm között, másrészt viszont a döntést semmilyen írásos vagy szóbeli figyelmeztetés, vita nem előzte meg, utódlásom nem volt biztosított, és bár főnököm költségvetési okokra hivatkozott, nem olyannak ismertem meg, aki egy hétgyermekes családapát utcára tenne egy héttel karácsony előtt.

Pénteken feleségem kapott egy baráti figyelmeztetést, hogy az ÁNTSZ-nek kiadták, hogy szülészeti vállalkozását alaposan ellenőrizze. Egy másik híradás szerint pénteken városi közgyűlés volt, aminek a végén Lázár miniszter úr magához hívatta a helyi kórházigazgatót és zárt ajtók mögött beszéltek. Kérdéses, hogy van-e összefüggés a két esemény között? Félünk a hatalom bosszújától, de reményt ad, hogy a Fideszben is vannak jó emberek, van lelkiismeretük, nem teljesítenek akármilyen utasítást, hiszen ezzel később nekik kell együtt élni ebben a városban, vagy ha kényszerből meg is teszik, legalább figyelmeztetnek bennünket.

 

Csak a nyolcéves Palika nem értette, hogy miért lehetne nekünk a jelöltségért indulásból bármi bajunk. Az esti ima után megpróbáltam elmagyarázni neki, mit is vállaltam. Tudod, ez olyan, mint amikor az osztályban van egy nagyobb, rossz gyerek, aki sorra veri a kisebbeket és elveszi az uzsonnájukat. Ha csak az egyik vagy egy másik tiltakozik, rendre megveri őket. Most Apa ki fog állni és elmondja, hogy ez nem helyes. Lehet, hogy megvernek. De az is lehet, hogy a kicsik most végre mind felállnak, és együtt elzavarják a rossz gyereket.

 

Forrás : 444.hu      Kép: Délmagyar

 

.

 

 

Napi kubatov

Mindig apámhoz fordul a Fidesz, amikor nagy bajban van - írta Simicska Ádám a Facebookon, amikor közzétette a despota főmérnök adományokat kunyeráló, Dr. Simicska Lajosnak címzett levelét.

Hölgyeim, uraim, elvtársak, tisztelt frakciótársak! A hozzám törleszkedőkön kívül nincs olyan ember ebben az országban, akibe én ne rúgtam volna bele. Na jó, azokba is gyakran, de aki közel áll hozzám, abba könnyű. Bevezettem a felsőoktatási tandíjat, a bankadót, a hipermarketadót, a telekommunikációs adót, majd az energetikai különadót. A parasztok és panelprolik örültek, úgy kell a multiknak, megérdemlik.

Muszáj volt elvennem a magánnyudíjpénztári megtakarításokat. Az ember nem rokkan bele, ha lehajol 2900 milliárdért, ugye? Erről eszembe jutott, hogy csökkenteni kellene a családi pótlékot, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és a korhatár alatti ellátások járandóságait és persze a munkanélküliekét is. Aztán jött a két százalékos áfaemelés, hogy mindenki jól járjon. Aki erre rá se bagózott, az örülhetett a jövedéki adóemelésnek.

A tranzakciós adót a legtöbben nem is értették, de a járulékemelést annál inkább észre vették. Nem úgy a termékekbe beépülő E-útdíjat vagy az újabb 7 százalékos banki különadót. Csökkentettem a táppénzt, cserébe baleseti adóval növeltem az autósok biztosítási díját. A GYES tíz éve nem változott, most is 28.500 forint. Így könnyebb megjegyezni. Bevezettem a közmű adót. Köz? Közmunkás. Azok minek dőzsölnének havi 61 ezer forintból, ha 49 ezerből is meg lehet élni. Sőt, jól élni, miként azt unortodox kormánytagunk mondotta volt. Hogy őszinte legyek, belefáradtam ebbe az esztelen sarcolásba. Arra gondoltam, küldjünk csekket mindenkinek.  Fizessenek az alattvalók direktben, önként és dalolva!


-  Viktor ez zseniális! Hogy ez nekünk nem jutott eszünkbe...

 

 

Forrás és kép: facebook

 

 

Napi titok

A Fidesz már a 2010-es választási győzelme előtt átvehette az irányítást az MSZP egyes csoportjai fölött. Sőt, egyéb, később fontos szerepet betöltő politikai szervezetek létrehozásában is komoly szerepe volt.

Az akkor ellenzékben lévő Fidesz, mely négy éven keresztül mindent elkövetett a kormány és így az ország sikertelenségéért. Ha valami, hát ez a hazaárulás.

Minek nevezzük, amikor egy párt a hatalomra jutása érdekében az ország érdeke ellen tesz gazdasági, fizikai és biztonsági értelemben egyaránt? Konkrét információm van arról, hogy 2006 és 2010 között az volt a parancs a Fideszben, hogy kötelező elgáncsolni a kormányzat minden tervét,mondván, „az ország érdeke nem számít, majd megcsináljuk mi, ami jónak látszik, de nekik nem engedjük”, vagy „minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk”. Népszavazással buktatták meg a vizitdíjat, konkrét fejlesztéseket gáncsoltak el, 2006-ban felforgatták az országot. Tudtommal Sukoró-ügyben a párt országos elnöksége utasította a megyei elnökséget, hogy ügyészségi segítséggel kreáljon büntetőügyet a tervezett beruházásból, ami igenis sikeres projekt lett volna. Sorolhatnám még. Sajnos hajlamosak voltunk „szokásos ellenzéki magatartásnak” betudni ezeket, de messze nem azok voltak. És sok esetben csak utólag állt össze a kép. Igaz, már 2006 közepén, az új kormány megalakulásakor mondták, hogy semmiben nem működnek együtt velünk, de ebből nem következett, hogy mindjárt fölgyújtják az országot.

Nincs rá bizonyíték, hogy a Fidesz szervezte volna a tévészékház lángba borítását. Sőt, Kövér Lászlóék szerint az önök érdekét szolgálta randalírozó csőcseléknek mutatni és a Fidesszel összemosni a gyújtogatókat, hogy aztán rendteremtőként ragyoghasson fel a Gyurcsány-kormány.

És? Rendteremtőként ragyogtunk fel? Ez szokásos Fidesz-taktika csak a figyelemelterelésre. Egyébkéntvannak bizonyítékok a Fidesz közreműködésére, csak minősített dokumentumok tartalmazzák azokat. Néhányat, a minősítés feloldása után, mi is bemutattunk 2006-ban.

Ön, mint titkosszolgálati információkat ismerő ember, mit gondol a bevándorlásról?

A probléma globális, a legkevésbé Magyarországot veszélyezteti. Szimpla gazemberség, amit az ügyben Orbán művel, lépéseit kizárólag a politikai haszonszerzés motiválja.

Aztán Orbánt 2009 novemberében meghívták az Egységes Oroszországért Párt kongresszusára, ahol négyszemközt tárgyalt Putyinnal, és Paks 2 híveként jött ki a párnázott ajtó mögül. Milyen érv képes ilyen pálfordulást előidézni?

Na, milyen?

Milyen?

Olyan, amihez kell pár tömött bőrönd. Vannak legendák.

És tények?

Az ténynek számít, hogy Orbán bő négy évvel később, kormányfőként, senki által nem értett sürgősséggel, nem sokkal a 2014-es választások előtt írta alá a Paks 2-ről szóló szerződést?

Ténynek. Csak nem igazolja a bőröndös állítást.

Valamiért csak félt megkockáztatni, hogy veszít a pártja, és az új kormány lefújja Paks 2-t.

Hallani bőröndös legendát az azeri baltás gyilkos hazaengedése kapcsán is. De az ilyet akkor hiszi az ember, ha a szeme előtt borul ki a koffer a dollárokkal a kormányváróban.

Már ha a kormányvárón keresztül érkeznek haza azok a kofferek.

Miért, nem ott érkezett?

Van szabadfolyosó is.

Bőröndben pénzt? Az úgy elég béna.

Persze, nyilván nem csak bőröndben. Nincs más értelmes magyarázat arra, amit a baltás gyilkos meg Paks 2 meg csomó minden kapcsán művelnek Orbánék. Minden lépésük az anyagi haszonszerzésről szól. A  bőrönd, a nagyobb nagyságrendek érdekében, átvitt értelemben is felfogható.

 

Napi adomány

„Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához” – olvasható azokon az élelmiszersegély dobozokon, melyeket rászoruló szegény, kisgyermeket nevelő családok kapnak. A felirat tényszerűen igaz, ugyanis a dobozok tartalmát az Európai Unió forrásaiból vásárolták, vagyis főként a holland és német adófizetőknek tartoznak köszönettel a megajándékozottak. 

Sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam. Éhező gyermekeket segítünk uniós pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le a helyi maffia a nemzetközi segélyeket - fogalmazott Hadházy Ákos az LMP társelnöke. 

A legtöbb esetben lényegében egy induló volt vagy érvénytelennek nyilvánították a többiek ajánlatait. Az ötvenkét részajánlat közül eleve csak kilenc esetben volt másik, érvényes ajánlat. Az ajánlattevők nagy részét főként formai okokból, hiánypótlás nem teljesítése miatt vagy éppen az „aránytalanul alacsony ellenszolgáltatás” miatt zárták ki a versenyből. 


A Halker-csoport egyik dolgozója elmondta, hogy főnöke szerint a szociális intézmények élelmiszer-ellátását szolgáló közbeszerzéseken mindenütt ők fognak nyerni, mert a többieket ki fogják zárni. Az informátor egy táblázattal is szolgált, amelyen az általuk adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy egyébként a piaci cégeknek mennyiért adják az egyes árukat. Például a Zala felvágott kilogrammját 829 forintért szokták adni, de a szociális intézményeknek 1050 forintba kerül, egy kilogramm sajtkrém általában 879 forint, a közbeszerzésen 1020 forint.

 

Forrás: mno    Kép: kkvnet

 

 

Napi aranybánya

Új "multifunkcionális sportcsarnokot" kap Tatabánya – írta a Magyar Közlöny. A beruházást egy kormányrendelettel szokás szerint  nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánították. Miért? Amiért a Svábhegyi Református Gyülekezet templom építését, amelynek Orbán Viktor miniszterelnök is  tagja.

Ilyen esetekben a kormány jelöli ki az engedélyező hatóságokat és így több engedélyezési eljárás alól mentesül a beruházás. Nem szükséges építészeti-műszaki tervpályázati eljárást lefolytatni,  építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni,  településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye. Így aztán nem csoda, hogy egekbe szöknek ezeknek a beruházásoknak a kivitelezési összegei. 

 

 

Forrás és kép: HVG