Súlyos szavak

Napi Joszip

2018. március 13. - Paduc

Egy 2013 januárjában létrejött közjegyzői okirat szerint Kósa Lajos belátása szerint szabadon kezelhetett 4,3 milliárd eurót, azaz 1300 milliárd forintot egy ismeretlen magánszemély megbízásából. A miniszter szerint egy hölgy németországi örökségéről volt szó. Csakhogy, mint egy újságíró utánajárt, nincs a feltételeknek megfelelő milliárdos német nő.

Néhány perce kiderült egy csengeri háztartásbeliről van szó, ami teljesen életszerű, hiszen Szatmárban, mint közismert egymás lábát tapossák az eurómilliárdosok.

Kósa első reakciója szerint a hír nem igaz: szélhámosság. Szerintem is az. Sőt, bűncselekmény. Akkora bűnszövetkezetben elkövetett korrupciós csalás -vagy annak kísérlete-, amire Magyarországon még nem volt példa. Hogy van-e köze a magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlásához, a paksi bővítéshez, a brókerházak sikkasztásához, azt nem a Polt-féle fideszbarát ügyészség fogja kideríteni. Az viszont borítékolható, hogy Simicska jutta el a hírt megszellőztető Magyar Nemzethez a leleplező iratokat, akár a Semjén-féle vadászatok szépen dokumentált bizonyítékait. Mivel a választás előtt három héttel tálalta ezeket az ügyeket, számíthatunk rá, hogy van még a tarsolyában meglepetés.

 

Forrás: 444.hu   Kép: Bal.Rad

FRISSÍTÉS

 

Egy több mint érdekes hozzászólás a 444.hu Kósával foglalkozó cikke alatt:

 

Gondolkoztam ezen az abszurd sztorin, és eszembe jutott egy összeesküvés elmélet. Ami némiképpen reálisabb, mint az a sok sületlenség. Van benne számos luk, mint minden ilyenben, és akár az is lehet, hogy úgy hülyeség, ahogy van. De azért íme.

A 2010-es kormányváltás után az első év a politikai tisztogatással és a pénzbeszedési rendszer felépítésével telik el. Az EU pályázatok másfél évre leállnak, amíg az építőipart betörik és a pénzeket becsatornázzák. Nagyjából 2011 közepétől, inkább végétől kezd el nagy ütemben dőlni a pénz orbán környezete felé. Már 2012-ben is legalább 2 milliárd EUR lehet a központba beáramló pénz mennyisége, amit az első időben elég szervezetlenül kezelnek. Orbán paranoid, ezért próbálja nem külföldre vinni a pénzt. Egy saját bankjuk van: a Spéder kezében lévő FHB. Nem mellesleg Spéder könyékig benne van a Magyar Postában, ráadásul ambícionálja a Takarékszövetkezeti rendszer bekebelezését is. Ha az integrációt Spéder képes lenne végig vinni, ahogy Orbánnak megígérte, akkor akár az OTP ellenpontjaként is fellépni képes bankká hízlalhatja birodalmát, ami Orbánnak is fontos. Nemcsak azért, mert így Csányinak is odadörgölhet egyet, hanem egyszerűen lesz hol tartania a pénzét.

Spédert Orbán szorosan fogja, többek között a 2008-as bankválság miatt az FHB kimentésére adott állami segítségen keresztül, vagy a takarékszövetkezeti integráció garancia-alapjának feltöltésére adott állami százmilliárdon keresztül. Így az első időkben megvan a bizalom, a beáramló Orbán-pénzek végállomása nagy arányban az FHB, ami idővel kibővül egyes takarékokra is (például a Mészáros családot is finanszírozó B3-ra). Alig másfél évvel a rendszer beindulása után a beáramló pénz mennyisége elképesztő, 2013-ra már elérik az évi 3-4 milliárd EUR-t, és még ekkor indulnak be újabb csatornák: elindulnak a letelepedési kötvényes off-shore cégek, beindul a MET, eszetlen tempóban pörögnek ki az EU-s pénzek, zavartalanul áfáznak a baráti cégek.

Előnézet

A pénz mennyisége egyre zavaróbb, a kis FHB és érdekeltségei mérlegéből kilóg a lóláb, a bankfelügyelet szeme láttára nem lehet ennyi pénzt itthon tartani. Ráadásul, nyilván nem a Fidesz és Orbán Viktor nevén futnak a számlák, hanem gyaníthatóan félig, vagy teljesen fiktív neveken, lásd az örökbecsű Josip Tot és Kaya Ibrahim, csak magyar kiadásban. A fiktív emberek számláit viszont nagyon is valós emberekből álló meghatalmazott rendelkezők irányítják, akik a NER belső körébe tartozó emberek lehetnek. Emiatt lehet Kósának ilyen mesebeli meghatalmazása.

Az elképesztő összegek és a fiktív számlatulajdonosok miatt egyre fenyegetőbb a bankfelügyelet hatásköre, egyáltalán létezése. Ezért a felügyeleti okoskodások megelőzésére 2013 végén a PSZÁF-et begyűrik az MNB-be, Matolcsy alá, és létrehozzák a droidokból álló Pénzügyi Stabilitási Tanácsot. A PSZÁF kicsinálva, már nem okoskodhat. Nem mellesleg Habonyék közben a világ minden sarkában cégeket és számlákat alapítanak és tartanak fenn.

2014 végéig alapvetően csend-rend van, bár egy balhé kibukik. Habonyék megzsaroltak egy rakás céget, a dilettánsok még amerikaikat is, akik persze jelentenek az otthoni nemzetbiztonság felé, emiatt beindul a kitiltási botrány, A NAV elnökének személyes érintettségével, emlékezetes jelenetekkel. Színre lép a kirúgott NAV-os adóellenőr, Horváth András is, és híres dossziéját lobogtatva közli, hogy évi 1000 milliárdot lopnak el ÁFA csalók, állami segítséggel. A kitiltási botrányt kibekkelik, Horváth Andrást kicsinálják. A NER-pénzszivattyú működik tovább, a cégek nagy része fizet, a pénz őrült tempóban áramlik be.

Zárójelben: Orbán persze paranoid, Spéder mellett a kezdetektől kezdve futtatja Töröcskeit is, aki a Széchenyi bankot gründolta a semmiből. Mit ad isten, 2013-ban pár milliárdért az állam is beszáll a Széchenyi Bankba. Ekkor a banki különadók és üzengetések időszakát éljük, az állam sorban megzsarol több bankot is, hogy vagy eladják a hazai érdekeltségeiket, vagy az állam kicsinálja őket. Ekkor történik a Rejtő regénybe illő eset, hogy Töröcskei zugbankja 1 Eurós ajánlatot tesz a Raiffesisen megvásárlására. De Töröcskei egy dilettáns bűnöző (ami megszokott dolog a NER-ben), és már 2014 végén belebukik a sok rokon és NER-huszár hitelezésébe. A bank pénzét szétlopták, de Töröcskei jó elvtárs volt, így ő megússza, sőt pár év múlva új pozíciókat kap. Zárójel vége.

És ekkor beüt a 2015-ös brókerbotrány. Sorban dőlnek be a brókerek, Questor, Buda-Cash, Hungária, DRB, stb. Talán még Orbánnak is lehetett némi pénze ezeknél, ami bebukott. Orbán kurva ideges lesz, megérzi, hogy a pénze akár el is veszhet az általa amúgy gyűlölt bankárok miatt, ráadásul a nép is hörög. Spéder teljesítményével is elégedetlen, ezért átrendezésbe kezd. Spédernek bejelenti, hogy kivonja a NER-pénzeket az FHB csoportból. Spéder azonnal tudja, hogy ez mit jelent.

Milliárd eurós nagyságrendről van szó, tudja, hogy ezzel a forrásigényes tervei a Posta-Takszöv-FHB birodalomról ugrottak, sőt, ekkora forráskivonásra még az FHB is rámehet. Ezért minden eszközzel tiltakozik, ellenáll. Orbán berág, végrehajtják a forráskivonást és megtörténik Spéder kicsinálása. Spéder egy darabig próbál okoskodni, de amikor hetente indul ellene egy újabb nyomozás gazdasági bűncselekmények miatt, hamar ráébred, könnyen sitten töltheti a következő 10-20 évét. Ezért becsicskul, sorban elad mindent és eltakarodik. Az FHB mérlegfőösszege bezuhan, 200 milliárddal csökken 2015-ben.

Orbán a portfolió átrendezésével tölti egész 2015-öt. Folyton Svájcba járkál, vonattal, repülővel, tán még kisbuszával is kisunnyog stikában. Utólag a svájci utazásait idióta magyarázatokkal indokolja a kabinet, miszerint sportvezetőkkel találkozik, meg gyerekkórust hallgat meg.

2015 végére helyreáll a rend, a pénz kimentve Svájcba (azaz szanaszét a világba), Spéder kicsinálva, Csányival kibékülve, de saját bank az még mindig nincs. Orbán saját kezébe veszi az ügyet. Régóta nyílt titok, hogy a bajorok szabadulnának az MKB-tól. Rárepülnek, és 2016 elejére egy rejtélyes konzorcium megveszi az MKB-t. Később kiderül, amit már ekkor is lehetett sejteni: a bank Mészáros-Szíjj-Matolcsy érdekeltségbe kerül, azaz röviden Orbáné. AZ MKB-t állami pénzből feltőkésítik, az adófizetők ~150 milliárdból kistafírozzák Orbán új szerzeményét.

Innentől nyugalom van: van saját bank, a bankfelügyelet Matolcsy alá betolva kussol, a pénz meg csak áramlik. Orbánnak mára szinte korlátlan pénze van, szerintem elérheti a 8-10 milliárd eurót a likvid pénze, plusz a jegybankkal és MFB-vel megtámogatott MKB hitelezési kapacitása. Mellényzsebből veszik meg a TIGÁZT, a fél Balatont, a komplett magyar szállodaipart, vállrándítva tesznek ajánlatot a Telenorra, szó szerint ész nélkül, számolatlanul vásárolják a cégeket.

És akkor jön a kampány, és jön Simicska. Akinek a fiókja tele van a hasonló papírokkal. Hogy mi lesz a sztori vége, azt egyelőre nehéz elképzelni. Korábban úgy gondoltam, Simicska nem mer komolyan borítani, mert ő is csak egy nagyarcú, de súlyosan zsarolható NER bűnöző. Hát majd most meglátjuk, bevállalja-e vagy megmarad ezen a Semjén-bosszantó beszólogatás szinten. 

Egy másik hozzászólás:

Elmondom mi történt nagy valószínűséggel. Nem konteo-gyáros vagyok, csak ismerős a történet.
Adott egy jelentős lopott összeg, amit legalizálni kell (pénzmosás). Nagyságrendjéből ítélve nem lehet egy, vagy több magánszemély tulajdona, inkább valamiféle pénzalap! Ez valamilyen szervezet, bűnszervezet titkos és törvénytelenül szerzett pénzalapja! Mindenki tippelhet, melyik szervezetről lehet szó, de ennek eldöntése a magyar bűnüldöző hatóságok és még inkább az ügyészség dolga lenne. Ha akarnának nyomozni az ügyben ugyebár...
Egy ekkora pénzösszeg legalizálásának egyik legkönnyebb módja, ha államkötvényt vásárolnak rajta. Államkötvény jegyzésekor nem vizsgálják annak forrását, a lejáró államkötvények esetén az automatikusan legálisnak számít, utána senki nem érdeklődik. Magyarországon....

Más országokban tőlünk nyugatabbra azért nem ilyen egyszerű a történet, ott vállalkozásokon keresztül meg kell forgatni.

Kell tehát egy noname stróman. Ez lenne az egyelőre meg nem nevezett hölgy szerintem, aki egy számára hatalmas összegért, mondjuk néhány millió forintért vállalja, hogy a nevét adja a dologhoz. A megbízó természetesen nem bíz semmit a véletlenre, ezért bebiztosítja magát, hogy a stróman számára ne legyen lehetősége visszaélni a helyzetével. Vagyonkezelésre vonatkozó szerződésekkel biztosítja, hogy a stróman tényleg csak névleg legyen a pénz tulajdonosa.
Itt jön a képbe, a közjegyzői okiratba foglalt szerződés, ami a "szervezet" egy megbízható embere részére, akit nevezzünk jelen esetben Kósa Lajos pénztárosnak, teljes felügyeletet szerez a pénz felett, azaz bármit megtehet vele a "tulajdonosnak látszó" stróman bármiféle hozzájárulása nélkül.
Ez egy nagyon ismert módja a pénzmosásnak! Ha valakinek van befolyása a nyomozó hatóságok felett, annak számára atombiztos módszer!
Tovább megyek. Én aggódom a csengeri hölgy egészségi állapota miatt... Ekkora összegek és ilyen maffia módszerek esetén még egy ember élete nem számít!
Nyilván az MFB nem fog kiadni banktitkokat, mégpedig létezett-e, létezik-e ilyen számla, végrehajtotta-e a megbízást az államkötvények vásárlására vonatkozóan és azok az államkötvények vajon nem lettek-e időközben visszavásárolva az állam által?
Kell ehhez egy rendszerváltás...

Teljességgel hihető, hogy a botrány kirobbanása mögött Simicska áll! 2013-ban amikor az ügy elkezdődött, Simicska még a Fidesz pénzügyeinek a középpontjában állt. A gecigate 2015-ben robbant ki. Ha tehát valaki a titkos pénzalapról tényszerű adatokkal, sőt akár az említett közjegyzői okirat példányával rendelkezett, az minden bizonnyal személyesen Simicska Lajos!

 

süti beállítások módosítása