Súlyos szavak

Napi független

2018. január 08. - Paduc

Vásárhelyen már 2010 előtt is diktatúra volt. A város egyszemélyi ura dönt minden kérdésben. Központi utasítás sejthető amögött, hogy ki kap állást és ki nem, kit kell elüldözni a városból és ki kap jövedelmező megbízásokat... ...Ha igaz az, hogy a befektetők Vásárhelyen nem kedvezményeket kapnak, hanem sarcot fizetnek, nincs mit csodálkozni azon, hogy a rendszerváltás óta egyetlen nagyvállalat sem települt ide, és a kisvállalkozások is menekülnek az önkény és a magas adók elől - mondta Márki-Zay Péter, aki független jelöltként indul Hódmezővásárhelyen a februári időközi polgármester-választáson.

Míg 2010 előtt félelem nélkül kritizálhattam a balliberális kormányt, ma a hozzám hasonlóan magát kereszténynek valló kormánnyal ezt nem tehetem meg! Barátaim nem merik megosztani Facebook-posztjaimat, Fideszre szavazó édesanyák óvják gyermeküket, nehogy nyilvánosan elmondja véleményét. A helyi hatalmasságok ellenfelei nem kapnak állást lakóhelyükön, újra listázzák az embereket és a párt dönti el, ki kap földet, trafikot, állást.

Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik. Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van.

 

Két nappal döntésem után váratlanul megszűnt a munkaviszonyom, egy multinacionális cég helyi leányvállalatánál. Nem tudom, volt-e összefüggés a két esemény között: egyik oldalon valóban volt egy stíluskülönbség köztem és a főnököm között, másrészt viszont a döntést semmilyen írásos vagy szóbeli figyelmeztetés, vita nem előzte meg, utódlásom nem volt biztosított, és bár főnököm költségvetési okokra hivatkozott, nem olyannak ismertem meg, aki egy hétgyermekes családapát utcára tenne egy héttel karácsony előtt.

Pénteken feleségem kapott egy baráti figyelmeztetést, hogy az ÁNTSZ-nek kiadták, hogy szülészeti vállalkozását alaposan ellenőrizze. Egy másik híradás szerint pénteken városi közgyűlés volt, aminek a végén Lázár miniszter úr magához hívatta a helyi kórházigazgatót és zárt ajtók mögött beszéltek. Kérdéses, hogy van-e összefüggés a két esemény között? Félünk a hatalom bosszújától, de reményt ad, hogy a Fideszben is vannak jó emberek, van lelkiismeretük, nem teljesítenek akármilyen utasítást, hiszen ezzel később nekik kell együtt élni ebben a városban, vagy ha kényszerből meg is teszik, legalább figyelmeztetnek bennünket.

 

Csak a nyolcéves Palika nem értette, hogy miért lehetne nekünk a jelöltségért indulásból bármi bajunk. Az esti ima után megpróbáltam elmagyarázni neki, mit is vállaltam. Tudod, ez olyan, mint amikor az osztályban van egy nagyobb, rossz gyerek, aki sorra veri a kisebbeket és elveszi az uzsonnájukat. Ha csak az egyik vagy egy másik tiltakozik, rendre megveri őket. Most Apa ki fog állni és elmondja, hogy ez nem helyes. Lehet, hogy megvernek. De az is lehet, hogy a kicsik most végre mind felállnak, és együtt elzavarják a rossz gyereket.

 

Forrás : 444.hu      Kép: Délmagyar

 

.

 

 

süti beállítások módosítása