Súlyos szavak

Napi titok

2017. december 30. - Paduc

A Fidesz már a 2010-es választási győzelme előtt átvehette az irányítást az MSZP egyes csoportjai fölött. Sőt, egyéb, később fontos szerepet betöltő politikai szervezetek létrehozásában is komoly szerepe volt.

Az akkor ellenzékben lévő Fidesz, mely négy éven keresztül mindent elkövetett a kormány és így az ország sikertelenségéért. Ha valami, hát ez a hazaárulás.

Minek nevezzük, amikor egy párt a hatalomra jutása érdekében az ország érdeke ellen tesz gazdasági, fizikai és biztonsági értelemben egyaránt? Konkrét információm van arról, hogy 2006 és 2010 között az volt a parancs a Fideszben, hogy kötelező elgáncsolni a kormányzat minden tervét,mondván, „az ország érdeke nem számít, majd megcsináljuk mi, ami jónak látszik, de nekik nem engedjük”, vagy „minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk”. Népszavazással buktatták meg a vizitdíjat, konkrét fejlesztéseket gáncsoltak el, 2006-ban felforgatták az országot. Tudtommal Sukoró-ügyben a párt országos elnöksége utasította a megyei elnökséget, hogy ügyészségi segítséggel kreáljon büntetőügyet a tervezett beruházásból, ami igenis sikeres projekt lett volna. Sorolhatnám még. Sajnos hajlamosak voltunk „szokásos ellenzéki magatartásnak” betudni ezeket, de messze nem azok voltak. És sok esetben csak utólag állt össze a kép. Igaz, már 2006 közepén, az új kormány megalakulásakor mondták, hogy semmiben nem működnek együtt velünk, de ebből nem következett, hogy mindjárt fölgyújtják az országot.

Nincs rá bizonyíték, hogy a Fidesz szervezte volna a tévészékház lángba borítását. Sőt, Kövér Lászlóék szerint az önök érdekét szolgálta randalírozó csőcseléknek mutatni és a Fidesszel összemosni a gyújtogatókat, hogy aztán rendteremtőként ragyoghasson fel a Gyurcsány-kormány.

És? Rendteremtőként ragyogtunk fel? Ez szokásos Fidesz-taktika csak a figyelemelterelésre. Egyébkéntvannak bizonyítékok a Fidesz közreműködésére, csak minősített dokumentumok tartalmazzák azokat. Néhányat, a minősítés feloldása után, mi is bemutattunk 2006-ban.

Ön, mint titkosszolgálati információkat ismerő ember, mit gondol a bevándorlásról?

A probléma globális, a legkevésbé Magyarországot veszélyezteti. Szimpla gazemberség, amit az ügyben Orbán művel, lépéseit kizárólag a politikai haszonszerzés motiválja.

Aztán Orbánt 2009 novemberében meghívták az Egységes Oroszországért Párt kongresszusára, ahol négyszemközt tárgyalt Putyinnal, és Paks 2 híveként jött ki a párnázott ajtó mögül. Milyen érv képes ilyen pálfordulást előidézni?

Na, milyen?

Milyen?

Olyan, amihez kell pár tömött bőrönd. Vannak legendák.

És tények?

Az ténynek számít, hogy Orbán bő négy évvel később, kormányfőként, senki által nem értett sürgősséggel, nem sokkal a 2014-es választások előtt írta alá a Paks 2-ről szóló szerződést?

Ténynek. Csak nem igazolja a bőröndös állítást.

Valamiért csak félt megkockáztatni, hogy veszít a pártja, és az új kormány lefújja Paks 2-t.

Hallani bőröndös legendát az azeri baltás gyilkos hazaengedése kapcsán is. De az ilyet akkor hiszi az ember, ha a szeme előtt borul ki a koffer a dollárokkal a kormányváróban.

Már ha a kormányvárón keresztül érkeznek haza azok a kofferek.

Miért, nem ott érkezett?

Van szabadfolyosó is.

Bőröndben pénzt? Az úgy elég béna.

Persze, nyilván nem csak bőröndben. Nincs más értelmes magyarázat arra, amit a baltás gyilkos meg Paks 2 meg csomó minden kapcsán művelnek Orbánék. Minden lépésük az anyagi haszonszerzésről szól. A  bőrönd, a nagyobb nagyságrendek érdekében, átvitt értelemben is felfogható.

 

süti beállítások módosítása